Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εντολή ΗΠΑ στον Σαλβίνι: «Ολοκληρώστε τον ΤΑΡ!»
[Protagon]: Εντολή ΗΠΑ στον Σαλβίνι: «Ολοκληρώστε τον ΤΑΡ!»

[Protagon]: Εντολή ΗΠΑ στον Σαλβίνι: «Ολοκληρώστε τον ΤΑΡ!»

Ενα έργο κεφαλαιώδους σημασίας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα πιέζει την ιταλική συγκυβέρνηση η οποία επ’ αυτού φαίνεται ότι διχογνωμεί.

Ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline) είναι ένα πρότζεκτ που άρχισε το 2016 ώστε να φέρει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας, Ελλάδας και Τουρκίας αζέρικο φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας.

Οι Αμερικανοί επείγονται για την αποπεράτωση του αγωγού, αφού εκεί στηρίζουν τις ελπίδες τους για την ενεργειακή απομόνωση της Ρωσίας τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ευρώπη. (Ανάλογες πρόσφατες προσπάθειες τους για εξουδετέρωση της ρωσικής ενεργειακής βιομηχανίας εδώ .)

Επισκεπτόμενος τις ΗΠΑ, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στον Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν το περίμενε, αλλά οι αμερικανοί κυβερνητικοί του διεμήνυσαν ότι η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει τις εργασίες αποπεράτωσης των έργων του ΤΑΡ.

Η La Repubblica ασχολήθηκε με το θέμα.

Σχέδιο της La Repubblica για τους «δρόμους του φυσικού αερίου». Με κίτρινο χρώμα σημειώνεται ο TAP

Η ιταλική αντιπροσωπεία αιφνιδιάστηκε, λέει η ιταλική εφημερίδα, βλέποντας τους Αμερικανούς να επιμένουν ότι τα προβλήματα που δημιούργησε η συγκυβερνώσα στη Ρώμη παράταξη των «Πεντάστερων» δεν έχουν λυθεί. Το δήλωσαν απερίφραστα αυτό στον Σαλβίνι, τονίζοντας ότι το έργο αποτελεί θεμελιώδους σημασίας επένδυση για τον Λευκό Οίκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!