Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ενας πολυχώρος γεύσης στο κέντρο της Αθήνας
[Protagon]: Ενας πολυχώρος γεύσης στο κέντρο της Αθήνας

[Protagon]: Ενας πολυχώρος γεύσης στο κέντρο της Αθήνας

Φανταστείτε μια πολύβουη κυψέλη, με θέμα – από τα αγαπημένα της ελληνικής κοινωνίας – το φαγητό. Το τραπέζι που μόνο η Μεσόγειος θα μπορούσε να εμπνευστεί. Σκεφθείτε τους εαυτούς σας να απλώνουν το χέρι για να πιάσουν τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, λάδι από την Κρήτη, γραβιέρα από τη Νάξο, ροδάκινα από την Πέλλα, φακές από τη Λευκάδα. Βάλτε τα πρόσωπα σας στο κάδρο, να δημιουργούν παρέα με γνωστούς σεφ πάνω από επιφάνειες κοπής, ή να γευματίζουν σε fast food, με ό,τι πιο υγιεινό μπορεί να βάλει ο γευστικός νους. Κι όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα σημείο σημαντικό για τον αστικό ιστό, όπου μετά την κρίση υπάρχουν μόνο λουκέτα, σκοτεινά σημεία, ενίοτε και ανθρώπινη εξαθλίωση.

Δεν είναι όνειρο, είναι όραμα και ανήκει στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, με πρόεδρο τον καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη, και τη «Legendary Food», με κινητήρια δύναμη τον Αρη Κεφαλογιάννη, υπό τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, γνωστό ήδη ως ιδρυτή της εταιρείας μεσογειακής διατροφής «Γαία».

Το κοινοποίησαν στη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης, 19 Νοεμβρίου στη Στοά του Βιβλίου. Αμφότεροι βάζουν μπροστά για να μετατρέψουν ως τον Ιούνιο του 2021 ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο – κτιριακό σύμπλεγμα (ιδιοκτησίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), με δυο στοές, σε food hall, πολυχώρο γεύσης, και σημείο αναφοράς για τη μεσογειακή γαστρονομία. Η σύμβαση που υπεγράφη, έχει ορίζοντα 35 ετών, συν δύο τα έτη που απαιτούνται για την ανακαίνιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!