Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ο ελληνικός χρυσός της ανάκαμψης
[Protagon]: Ο ελληνικός χρυσός της ανάκαμψης

[Protagon]: Ο ελληνικός χρυσός της ανάκαμψης

Στην Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση, οι εταιρείες που μπορούν να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν 5.000 θέσεις εργασίας δεν είναι πολλές. Ή να κάνουν συνολικές επενδύσεις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ή να αποφέρουν στα κρατικά ταμεία αθροιστικά έσοδα της τάξεως των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για την ακρίβεια είναι ελάχιστες. Και για μια χώρα που θέλει να ορθοποδήσει είναι πολύτιμες, όσο ο χρυσός.

Αυτές οι ελάχιστες εταιρείες μπορούν να λειτουργήσουν σαν μαγνήτης: να δείξουν το καλό πρόσωπο της παραγωγικής Ελλάδας προς τα έξω και να προσελκύσουν άλλες, που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας ένα ντόμινο εφέ που θα προκαλέσει την κατάρρευση των διψήφιων ποσοστών ανεργίας στη χώρα μας. Που θα προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις που θα ενισχύσουν την τοπική και την εθνική οικονομία.

Δεν χρειάζεται να κοιτάξει κανείς μακριά: τα τελευταία 2.500 χρόνια ο ορυκτός πλούτος ήταν πηγή ευημερίας για την Ελλάδα, και ακριβώς τον ίδιο ρόλο παίξει και στην εποχή της ελληνικής «μετα-κρίσης». Με όχημα, φυσικά, τις επιχειρήσεις που δραστηροποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

Η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μολύβδου, ψευδαργύρου και χαλκού στη χώρα μας είναι η Ελληνικός Χρυσός . Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 1600 εργαζομένους με κύριο τόπο δραστηριότητας τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη βορειοανατολική Χαλκιδική, ενώ συνεργάζεται με μεγάλο κύκλο προμηθευτών και επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!