Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Η Ελλάδα μπροστά στην πρόκληση της «τουριστικής ωριμότητας»
[Protagon]: Η Ελλάδα μπροστά στην πρόκληση της «τουριστικής ωριμότητας»

[Protagon]: Η Ελλάδα μπροστά στην πρόκληση της «τουριστικής ωριμότητας»

Μπορεί ο τουρισμός να γίνει η αφορμή για να βελτιωθεί η λειτουργία μιας περιοχής /προορισμού, οι υποδομές της χώρας, η ζωή των κατοίκων; Αρκεί ο τουρισμός για να αλλάξουν παγιωμένες νοοτροπίες δεκαετιών και να δημιουργήθούν προσδοκίες για ποιότητα στην καθημερινότητα; Είναι επαρκές κίνητρο η αναβάθμιση της εμπειρίας των τουριστών τους έξι μήνες της εισερχόμενης κίνησης στην Ελλάδα; Οταν, στην αντίθετη περίπτωση, ρισκάρεις την ωριμότητά σου ως προορισμός, ίσως και να είναι.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση», υπογράμμισε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση ενόψει της νέα τουριστικής σεζόν: η ανάγκη να αλλάξουν οι νοοτροπίες, τώρα που έχει φανεί η αξία του τουρισμού και «η Ελλάδα να μπει σε μια φάση «τουριστικής ωριμότητας».

Τι σημαίνει αυτό; «Να ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια των ποσοτικών στοιχείων και να δούμε μια ευρύτερη εικόνα, πιο σύνθετη και πιο ουσιαστική». Αυτό αφορά την Πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

Η χρονιά εξάλλου ενέχει στοιχεία «σταθεροποίησης», μετά από έξι χρόνια αυξήσεων και ίσως «χρειαστούν παρεμβάσεις με μείωση στις τιμές» για να τονώσουν τη ζήτηση. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η αποκλιμάκωση της φορολογίας στον τομέα, με κύρια αιτήματα τη μερική εφαρμογή (μόνο στους μήνες αιχμής) του φόρου διαμονής και τη μείωση του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!