Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το ΕΛΚ απέπεμψε τον Βίκτορ Ορμπαν
[Protagon]: Το ΕΛΚ απέπεμψε τον Βίκτορ Ορμπαν

[Protagon]: Το ΕΛΚ απέπεμψε τον Βίκτορ Ορμπαν

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανέστειλε τη συμμετοχή του κόμματος του Βίκτορ Ορμπαν, του Fidesz, στις τάξεις του.

Στην ψηφοφορία που έγινε, μόλις 3 μέλη του ΕΛΚ ψήφισαν κατά της αναστολής, ενώ 190 τάχθηκαν υπέρ.

«Η αναστολή της συμμετοχής του Fidesz έχει άμεση εφαρμογή και θα ισχύσει μέχρι νεοτέρας, μετά τη σημερινή ψηφοφορία των μελών του ΕΛΚ», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

«Η απόφαση συνεπάγεται ότι το Fidesz δεν θα μετέχει στις συναντήσεις του κόμματος, δεν θα έχει δικαιώματα ψήφου ούτε το δικαίωμα να προτείνει υποψήφιους για αξιώματα», ανέφερε ακόμη.

Το αίτημά του για αποκλεισμό του Fidesz από το ΕΛΚ, καθώς «απέχει από τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες», επανέλαβε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της προεκλογικής καμπάνιας του Όρμπαν, κυρίως λόγω της πολιτικής για το προσφυγικό.

Παρόμοια θέση είχε διατυπώσει και η επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.

Το κόμμα ήταν εδώ και καιρό… υπ’ ατμόν από την κεντροδεξιά ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξ αιτίας σειράς εκστρατειών κατά της μετανάστευσης που καυτηριάζουν τις μεταναστευτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι το Fidesz προειδοποίησε την Τετάρτη ότι θα αποχωρήσει από το ΕΛΚ σε περίπτωση που ανασταλεί η συμμετοχή του σε αυτό.

«Οποιαδήποτε αναστολή της συμμετοχής στο ΕΛΚ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και αυτό αφορά την αξιοπρέπεια του Fidesz και της χώρας», δήλωσε με την σειρά του ο επικεφαλής του γραφείου του Ορμπαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΤΙ.

Σημειώνεται πως στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΚ την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Β. Όρμπαν στο ΕΛΚ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!