Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη μιλούν –πραγματικά!
[Protagon]: Εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη μιλούν –πραγματικά!

[Protagon]: Εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη μιλούν –πραγματικά!

Οι μοναδικές αφηγήσεις που φέρουν εκθέματα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη αποκτούν φωνή, βγαίνουν από το σώμα των αντικειμένων και γίνονται θεατρική πράξη μέσα από τη συνεργασία του Μουσείου με το Εθνικό Θέατρο

Περισσότερο παρά ποτέ στις εποχές κρίσης η συνέργεια είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για να επιζήσουν και να δημιουργήσουν οι δυνάμεις πολιτισμού. Σε αυτή τη γραμμή το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας νέας εμπειρίας, γνώριμης στο εξωτερικό αλλά -περιέργως πώς- όχι στην Ελλάδα.  Η ιστορία που κρύβουν μερικά από τα μοναδικής αξίας και συμβολισμών αντικείμενα της μόνιμης συλλογής θα γίνουν θεατρικά κείμενα και θα αποδοθούν από γνωστούς έλληνες ηθοποιούς, μέσα στο μουσείο της οδού Κουμπάρη, πλάι στα αντικείμενα-πρωταγωνιστές.

Η δράση με τίτλο «Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο» θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη από τις 8 Νοεμβρίου ως τις 28 Μαρτίου. Όπως εξήγησαν οι διοργανωτές στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης –με μπροστάρη τον Αγγελο Δεληβορριά- τα αντικείμενα στις προθήκες των μουσείων, καθώς παρουσιάζονται αποσπασμένα από την αρχική τους συνάφεια, χρειάζονται συνήθως πρόσθετα βοηθητικά μέσα προκειμένου να μεταδώσουν στον επισκέπτη το σύνθετο πλέγμα των πληροφοριών που μεταφέρουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!