Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εκκληση Τουσκ για συμμετοχή των Πρασίνων σε υψηλόβαθμες θέσεις της ΕΕ
[Protagon]: Εκκληση Τουσκ για συμμετοχή των Πρασίνων σε υψηλόβαθμες θέσεις της ΕΕ

[Protagon]: Εκκληση Τουσκ για συμμετοχή των Πρασίνων σε υψηλόβαθμες θέσεις της ΕΕ

Συμμετοχή των Πρασίνων στην κατανομή των ύπατων αξιωμάτων της ΕΕ ζήτησε την Πέμπτη ο Ντόνταλντ Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μια που οι οικολόγοι ήταν η ανερχόμενη δύναμη στις ευρωεκλογές του Μαΐου

«Είμαι βέβαιος πως η συνεργασία με τους Πράσινους και η παρουσία τους στα όργανα λήψης αποφάσεων της ΕΕ θα είναι ευεργετική (…) για την Ευρώπη στο σύνολό της», δήλωσε ο Τουσκ απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδριάζει στο Στρασβούργο.

«Καλώ όλους τους εταίρους μου να συμμετάσχουν οι Πράσινοι στους διορισμούς έστω κι αν δεν υπάρχει κανένας απ’ αυτό το κόμμα σε πόστο-κλειδί», πρόσθεσε.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως υπολογίζει το απόγευμα «να περάσει το μήνυμα αυτό απ’ ευθείας» στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποψήφια για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

«Για πρώτη φορά πετύχαμε τέλεια ισορροπία φύλων στις κορυφαίες θέσεις. Η Ευρώπη δεν μιλάει μόνο για τις γυναίκες, επιλέγει γυναίκες», δήλωσε ο Τουσκ στην ομιλία του. «Ελπίζω πως αυτό θα εμπνεύσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αποφάσεις του», πρόσθεσε.

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Βέλγος Φιλίπ Λάμπερτς, ευχαρίστησε τον Τουσκ για την έκκλησή του για μεγαλύτερη συμμετοχή των Πρασίνων στα ευρωπαϊκά αξιώματα. «Πιστεύω στα ειλικρινή λόγια σας, όμως δεν φαίνεται να τα συμμερίζονται όλοι στο τραπέζι του Συμβουλίου» και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!