Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: To EIT Digital στηρίζει τις early stage startups μέσω του ARISE Venture Program
[Protagon]: To EIT Digital στηρίζει τις early stage startups μέσω του ARISE Venture Program

[Protagon]: To EIT Digital στηρίζει τις early stage startups μέσω του ARISE Venture Program

Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε στάδιο πρώιμης δραστηριότητας στην Ελλάδα και την ανατολική περιοχή των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ), το Found.ation υλοποιεί το ARISE Venture Program (East Balkans) με την υποστήριξη του EIT Digital. Ένα βήμα πριν την τελική φάση του προγράμματος, οι 7 επιλεγμένες startups παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναπτύσσουν ενώπιον επενδυτών, δημοσιογράφων και του κοινού, στις 10 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Το ARISE Venture Program (East Balkans), το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, είναι ένα από τα μόλις δύο ευρωπαϊκά προγράμματα επιτάχυνσης τεχνολογικών επιχειρήσεων που υποστηρίζει το EIT Digital για πρώτη φορά φέτος. Ως στρατηγικός συνεργάτης του παραρτήματος αυτού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το Found.ation συμμετέχει στη διαμόρφωσή του και θέτει τις βάσεις για την επιτυχημένη συνέχειά του. Πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις που υποστηρίζει το EIT Digital για την περιοχή μας, με στόχο την ενδυνάμωση του τοπικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας.

Την Τρίτη 10 Ιουλίου οι επτά ομάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, παρουσίασαν την πρόοδο που έκαναν μέσα από το πρόγραμμα accelerator του ARISE Europe. Οι startups δημιούργησαν από την αρχή την εταιρεία και το προϊόν τους και μέσα σε ένα διάστημα μόλις δύο μηνών απέδειξαν πόσα μπορούν να επιτευχθούν όταν θέτεις στόχους και δουλεύεις με ενθουσιασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!