Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Eυρωπαϊκά exit polls: φυγόκεντρες οι τάσεις, αριστερά και δεξιά
[Protagon]: Eυρωπαϊκά exit polls: φυγόκεντρες οι τάσεις, αριστερά και δεξιά

[Protagon]: Eυρωπαϊκά exit polls: φυγόκεντρες οι τάσεις, αριστερά και δεξιά

Τα exit polls όπως μεταδόθηκαν από την ιταλική La Repubblica φανερώνουν κάποιες τάσεις του εκλογικού σώματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οτι οι σοσιαλιστές υποχώρησαν πολύ και ότι οι κεντροδεξιοί επικράτησαν μεν σε χώρες-κλειδιά για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως είναι η Γερμανία, ωστόσο υπέστησαν και αυτοί σημαντικές απώλειες. Ακόμη, ότι οι Πράσινοι ανέρχονται (με φόρα από τη Γερμανία) σε πρωτόγνωρα για αυτούς επίπεδα δημοφιλίας. Ενα τρίτο στοιχείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η επικράτηση της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία.

Στη Σλοβακία, γράφει το ιταλικό φύλλο, τα exit polls προσφέρουν στους φιλοευρωπαϊκούς κομματικούς σχηματισμούς ένα καθαρό προβάδισμα. Στην Κύπρο, όπως σημειώνουμε και εδώ , οι συντηρητικοί του Δημοκρατικού Συναγερμού (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) κερδίζουν ποσοστό περί το 28%-32% των ψήφων, επικρατώντας του «κομμουνιστικού ΑΚΕΛ» που θα λάβει ποσοστό 26%-30%. Αυτούς τους δύο ακολουθούν από απόσταση οι σοσιαλδημοκράτες του ΔΗΚΟ (13-15,5%) και του ΕΔΕΚ (9-11%). Εντυπωσιακή είναι η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος ΕΛΑΜ το οποίο θα λάβει ένα ποσοστό 7,5%-9,5% (από 2,69% που είχε πάρει το 2014).

Στην Αυστρία, όπως σημειώνουμε και εδώ , το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς λαμβάνει 34,5% των ψήφων, περίπου επτά μονάδες περισσότερο από ό,τι το 2014. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ακολουθεί με 23,5%, σταθερό σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!