Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 16 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Τι έγινε στην προβολή του «Εθνική Λυρική Σκηνή: Η ιστορία της όπερας στην Ελλάδα»
[Protagon]: Τι έγινε στην προβολή του «Εθνική Λυρική Σκηνή: Η ιστορία της όπερας στην Ελλάδα»

[Protagon]: Τι έγινε στην προβολή του «Εθνική Λυρική Σκηνή: Η ιστορία της όπερας στην Ελλάδα»

Το νέο ντοκιμαντέρ: «Εθνική Λυρική Σκηνή: Η ιστορία της όπερας στην Ελλάδα», σε παραγωγή ελculture, συμπαραγωγή COSMOTE TV και σε σκηνοθεσία Κώστα Αυγέρη, παρουσιάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου, σε κλειστή προβολή, στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Oπως μαθαίνουμε σήμερα, στιγμές από την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ζωντάνεψαν και ξεδιπλώθηκαν, για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, μέσα από καλλιτέχνες και συντελεστές που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την πορεία της.

Οι εμπειρίες και οι αφηγήσεις τους συνόδευσαν το κοινό σ’ αυτό το ταξίδι. Το ντοκιμαντέρ έχει συγκινητικές αφηγήσεις, ιστορικά στοιχεία, σπάνιο αρχειακό υλικό από παραστάσεις όπερας, οπερέτας και μπαλέτου του μοναδικού λυρικού θεάτρου της Ελλάδας.

Ο Νίκος Βερβερίδης

Οι χαιρετισμοί της βραδιάς άνοιξαν με τον ιδρυτή του ελculture Νίκο Βερβερίδη, o οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές και υποστηρικτές του έργου και αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις δυσκολίες ενός σύνθετου οτπικοακουστικού εγχειρήματος που σηματοδοτεί την μετάβαση της ΕΛΣ σε μια νέα εποχή δυναμισμού και εξωστρέφειας.

Η Λένια Βλαβιανού

Η Λένια Βλαβιανού, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας και Αναπληρώτρια Διοικητική Διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είπε – μεταξύ άλλων: «Για εμάς, για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η ΕΛΣ είναι πρωτίστως άνθρωποι. Άνθρωποι με τους οποίους συνεργαστήκαμε για έναν μεγάλο -μεγαλύτερο από εμάς τους ίδιους- κοινό στόχο, συμπορευτήκαμε, χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης, αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!