Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Εγινε η επίσημη παρουσίαση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund)
[Protagon]: Εγινε η επίσημη παρουσίαση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund)

[Protagon]: Εγινε η επίσημη παρουσίαση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund)

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η εκδήλωση παρουσίασης του EquiFund. Τι είναι αυτό; είναι το νέο ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών (fund of funds) που θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και θα έχει μακροπρόθεσμη θετική επίδραση στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ποιος είναι ο στόχος του; οι επενδύσεις στο μετοχικό κεφάλαιο καινοτόμων, εξωστρεφών και γρήγορα αναπτυσσόμενων εταιριών, αλλά και η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων που θα συνεπενδύσουν σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικότητας. Το EquiFund αναμένεται να έχει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη αυτού του τύπου των επενδύσεων όπως επίσης και στην εδραίωση του οικοσυστήματος του venture capital στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) Pier Luigi Gilibert, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης όπως επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης μαζί με 18 ομιλητές από επιτυχημένες επιχειρήσεις από την Ευρώπη και την Ελλάδα και fund managers από τα 9 funds που υποστηρίζονται από το EquiFund.

«Με το EquiFund αλλάζουμε ριζικά το τοπίο της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων και των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι «αυτό το καινοτόμο χρηματοοικονομικό εργαλείο απευθύνεται σε όλους τους κλάδους και σε κάθε στάδιο ανάπτυξης μίας επιχείρησης».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!