Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Εγγυήσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ζητεί το ΠΑΣΟΚ
[Protagon]: Εγγυήσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ζητεί το ΠΑΣΟΚ

[Protagon]: Εγγυήσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Τις θέσεις του για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία κατά τη διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση που κοινοποίησε το απόγευμα της Κυριακής, επιμένοντας στην αυτοπρόσωπη παρουσία πριν από την ημέρα της εκλογής με την παραλαβή του απαραίτητου προσωπικού κωδικού (pin).

«Δεν εμπιστευόμαστε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία χωρίς την πλήρωση βασικών εγγυήσεων», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων και σημειώνεται ότι παρά τις προσπάθειες του προέδρου της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Νίκου Αλιβιζάτου, τέτοιες εγγυήσεις δεν έχουν δοθεί.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, κορυφαία και θεμελιώδης εγγύηση είναι η προηγηθείσα αυτοπρόσωπη παρουσία του εκλογέα ενώπιον εφορευτικής επιτροπής  και η παραλαβή του αποκλειστικού γι’ αυτόν κωδικού (pin).

Το ΠΑΣΟΚ επικαλείται τα ισχύοντα στην Εσθονία, στην οποία εφαρμόζεται δοκιμαστικά η εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, όμως κι εκεί απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία. Επίσης, αναφέρει ότι σε καμία εκλογή σοσιαλιστικού ή σοσιαλδημοκρατικού κόμματος πρόσφατα δεν ίσχυσε ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ το Συνταγματικό Δικαστήριο στη Γερμανία την απέρριψε.

«Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι πράξη υψίστης πολιτικής ευθύνης. Η αυτοπρόσωπη παρουσία του εκλογέα σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας αποτελεί την ελάχιστη εγγύηση και απόδειξη αυτής της ευθύνης», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι το χρονοδιάγραμμα δεν ανατρέπεται ή τροποποιείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!