Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εύσημα Τραμπ στην Ελλάδα για τις αμυντικές δαπάνες της
[Protagon]: Εύσημα Τραμπ στην Ελλάδα για τις αμυντικές δαπάνες της

[Protagon]: Εύσημα Τραμπ στην Ελλάδα για τις αμυντικές δαπάνες της

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε την Ελλάδα μαζί με άλλες έξι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ για το ότι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και επενδύουν το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες.

Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε την Πέμπτη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι ποσοστό 2% «εκπληρώνεται από την Πολωνία, την Ρουμανία, την Εσθονία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

» Έκαναν αυτό που έπρεπε. Και πλήρωσαν τα χρήματα τα οποία τους αναλογούσαν», σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε σαφές μήνυμα πως θα αντιμετωπιστούν τα μέλη που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την Συμμαχία, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην Γερμανία.

«Ειδικότερα, η Γερμανία πρέπει να επιδείξει ηγετικό ρόλο στη Συμμαχία, αντιμετωπίζοντας τη μακροχρόνια υστέρηση των αμυντικών συνεισφορών της. Η Γερμανία δεν έχει συνεισφέρει αυτά που θα έπρεπε να έχει συνεισφέρει και είναι μια από τις χώρες που έχουν ευεργετηθεί πολύ, πολύ περισσότερο από ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ειλικρινά», τόνισε ο πρόεδρος Τραμπ.

Το θέμα των αμυντικών δαπανών αποτελεί ένα από τα κεντρικά πολιτικά μηνύματα της κυβέρνησης Τραμπ, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα τονίσει πως δεν γίνεται οι αμερικανοί φορολογούμενοι να επωμίζονται το κόστος της ασφάλειας ορισμένων πλούσιων χωρών, τις οποίες έχει κατηγορήσει ανοιχτά ότι εκμεταλλεύονται την ασφάλεια που τους παρέχουν οι ΗΠΑ.

«Τώρα, δυστυχώς, πληρώνουμε πολύ περισσότερο από το 2%, το οποίο είναι πιθανώς άδικο για τους φορολογούμενους των Ηνωμένων Πολιτειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!