Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Εύσημα σε Μητσοτάκη από τον «σκληρό» Ετινγκερ: Αξιόπιστη η κυβέρνηση – επενδύστε στην Ελλάδα
[Protagon]: Εύσημα σε Μητσοτάκη από τον «σκληρό» Ετινγκερ: Αξιόπιστη η κυβέρνηση – επενδύστε στην Ελλάδα

[Protagon]: Εύσημα σε Μητσοτάκη από τον «σκληρό» Ετινγκερ: Αξιόπιστη η κυβέρνηση – επενδύστε στην Ελλάδα

Ο Γκίντερ Ετινγκερ θεωρείται από τους «σκληρούς» της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας. Γι’ αυτό και η αισιοδοξία που εκφράζει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα – δεν είναι και λίγο ο ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων να καλεί για επενδύσεις στην Ελλάδα και να περιγράφει –επιτέλους– την κυβέρνηση της χώρας μας ως «αξιόπιστη».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συντηρητικός Γερμανός παρατήρησε ότι η ελληνική κυβέρνηση «διαθέτει μεγάλο δυναμικό για μια συνεκτική πολιτική… ώστε να ενισχύσει σαφώς την οικονομία» και εκτίμησε ότι «μια ετήσια ανάπτυξη της τάξεως του 2% θα είναι εφικτή τα επόμενα χρόνια και μάλιστα θα είναι και υψηλότερη».

«Οι επενδυτές θέλουν να έχουν σαφείς όρους. Θέλουν να έχουν εμπιστοσύνη. Νομίζω πώς τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης πολύ περισσότερο απολαμβάνουν εμπιστοσύνης. Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι αξιόπιστη» προσέθεσε.

Σε άλλο ζήτημα, αυτό του Προσφυγικού αλλά και της προστασίας της κυπριακής ΑΟΖ, ο Ετινγκερ είπε:

«Εχουμε και πάλι συνομιλίες για το θέμα της επανένωσης τη Κύπρου, συνεχίζονται και κάναμε τα πάντα ώστε αυτή η δυνατότητα να συνεχίσει να υπάρχει. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην πρέπει να υπάρξει χρήση όπλων. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να επιβάλουμε οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία εάν παραβιάζει σαφείς νομικές υποχρεώσεις η αν κάνει παράνομες έρευνες για φυσικό αέριο».

Χαρακτήρισε δε ως «παραδειγματική» τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και «τη δημιουργία υποδομών για το φυσικό αέριο για την κοινή αξιοποίησή του στις αγορές».

Αναφορικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός ανέφερε ότι «το να μπορέσει να κρατήσει κανείς ενωμένη μια Ευρώπη με 27 ή 28 μέλη δεν ήταν ποτέ εύκολο και δεν θα γίνει πιο εύκολο» και προσέθεσε πως «χρειαζόμαστε συμβιβασμούς, πρέπει να συμφωνούμε».

Ωστόσο εκτίμησε ότι το 2020 θα είναι το έτος της ενδυνάμωσης της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!