Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος
[Protagon]: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος

[Protagon]: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος

Το βράδυ της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Βασίλης Τσάγκλος, ένας από τους πλέον δραστήριους και αγαπητούς έλληνες ηθοποιούς.

Ο Τσάγκαλος ήταν «αθόρυβος και αγαπημένος» όπως σχολίασαν κάποιοι στο Facebook. Οι νεότεροι αναγνωρίζουν τη γλυκιά φυσιογνωμία του μέσα από το «Παρά Πέντε» ή τις «Επτά Θανάσιμες Πεθερές», τηλεοπτικές σειρές τις οποίες είχε τιμήσει τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του. Οι μεγαλύτεροι θυμούνται τις υπέροχες ερμηνείες του σε μικρούς κυρίως, αλλά χαρακτηριστικούς, ρόλους στον ελληνικό κινηματογράφο των 70’s και 80’s και κυρίως την παρουσία του σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές. Αλλά οι άνθρωποι του θεάτρου αποχαιρετούν έναν δάσκαλο.

Ο Τσάγκλος γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939. Ηταν το πρόσωπο πίσω από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα (ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ.). Δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα του το 1989, δίδαξε, σκηνοθέτησε και έβαλε τον θεμέλιο λίθο για τη σύστασή του ως νομικό πρόσωπο. Συμμετείχε σε κάθε θεατρική απόπειρα της ομάδας του, η οποία τον αποχαιρέτισε τον «Δάσκαλό» της και μέσω Facebook όπου και έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του.

Προς τιμήν του το θερινό θέατρο του θεάτρου φέρει την επωνυμία «Δημήτρης Τσάγκλος».

Επίσης μέσω Facebook τον αποχαιρέτισε και η ηθοποιός Καίτη Φίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!