Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι θα κάνει η κυβέρνηση για τα 4.500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
[Protagon]: Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι θα κάνει η κυβέρνηση για τα 4.500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

[Protagon]: Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι θα κάνει η κυβέρνηση για τα 4.500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Πρωτοβουλίες για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που ανέρχονται σε 4.501 σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της 15ης Σεπτεμβρίου 2019, αναλαμβάνει η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου με στόχο την αποσυμπίεση των μηχανισμών παιδικής προστασίας.

Οπως επισημαίνει σε δήλωσή της η υφυπουργός, οι θέσεις στις δομές φιλοξενίας δεν επαρκούν για να καλύψουν την ανάγκη στέγασης του αριθμού αυτών των παιδιών, ενώ εναλλακτικές μορφές φιλοξενίας, όπως η προσωρινή στέγαση σε ξενοδοχεία, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως λόγω του επιπόλαιου σχεδιασμού της προηγούμενης κυβέρνησης για πρόωρη παύση της λειτουργίας τους.

Τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις φιλοξενίας το προσεχές διάστημα έχουν αναλυτικά ως εξής:

1. Διερευνά μέσω του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) τη δυνατότητα μετακίνησης όσο το δυνατόν περισσότερων ασυνόδευτων ανηλίκων από τα νησιά στην ενδοχώρα. Πιο συγκεκριμένα, το ΕΚΚΑ θα αξιοποιήσει κάθε περιθώριο όσον αφορά την άμεση κάλυψη των όποιων διαθέσιμων θέσεων στις δομές φιλοξενίας από τις πλέον ευάλωτες περιπτώσεις παιδιών στα νησιά.

2. Αποστέλλει επείγον αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντός της εβδομάδας, για συνέχιση της έκτακτης χρηματοδότησης για τη λειτουργία των ξενοδοχείων με ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στα οποία διαμένουν ασυνόδευτοι ανήλικοι μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!