Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Δημοκρατία και νέοι: Το θέμα στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών
[Protagon]: Δημοκρατία και νέοι: Το θέμα στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών

[Protagon]: Δημοκρατία και νέοι: Το θέμα στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών

Στην Νέα Ελληνική Γλώσσα εξετάζονται σήμερα Παρασκευή οι μαθητές των γενικών λυκείων που μπαίνουν και αυτοί στη μάχη των Πανελλαδικών.

Στους μαθητές δόθηκε ένα κείμενο του ιταλού φιλοσόφου Νορμπέρτο Μπόμιο για τους βασικούς κανόνες της δημοκρατίας, όπως την ανοχή, τη μη βία και την ελεύθερη αντιπαράθεση των ιδεών.

Κλήθηκαν ακόμη να αναπτύξουν το θέμα:

«Για να διατηρούν τις βασικές τους αρχές, οι σύγχρονες δημοκρατίες βασίζονται στη δράση των ενεργών πολιτών» είναι το θέμα αφιερώματος στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου σου. Σε ένα άρθρο 500-600 λέξεων να παρουσιάσεις τεκμηριωμένα τις θέσεις σου για το θέμα, εστιάζοντας: α. στις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και β. στις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

  • Διαβάστε τα θέματα όπως δόθηκαν από το υπουργείο

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • Τετάρτη 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • Παρασκευή 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • Τρίτη 18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!