Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Δίκη Siemens: Είκοσι δύο ένοχοι για τα μαύρα ταμεία
[Protagon]: Δίκη Siemens: Είκοσι δύο ένοχοι για τα μαύρα ταμεία

[Protagon]: Δίκη Siemens: Είκοσι δύο ένοχοι για τα μαύρα ταμεία

Την καταδίκη 22 κατηγορουμένων για την υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, αποφάσισε το Δικαστήριο μετά από πολύχρονη δίκη και 14 χρόνια μετά από τότε που ξεκίνησαν από τη Δικαιοσύνη οι έρευνες για την υπόθεση που αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις οικονομικού αντικειμένου.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr , μεταξύ εκείνων που κρίθηκαν ένοχοι είναι πρώην στελέχη της Siemens Hellas, όπως οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος έχει διαφύγει στη Γερμανία και έχει δικαστεί εκεί, Χρήστος Καραβέλας που δεν έχει εντοπιστεί μετά τη διαφυγή του στο εξωτερικό και στελέχη της μητρικής εταιρείας όπως Μικαέλ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατσεκ και άλλοι.

Οσοι καταδικάστηκαν, κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μεταξύ των οποίων και πρώην στελέχη του ΟΤΕ, αλλά και τραπεζικά στελέχη, όπως οι Φάνης Λυγινός και Κλοντ Οσβαλντ, που επίσης καταζητείται από τότε που διέφυγε παραβιάζοντας το βραχιολάκι.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος που είχε κατηγορηθεί στη δίκη αυτή για ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα τα οποία, όπως είχε πει από την αρχή, έδωσε στο κομματικό ταμείο, απαλλάχθηκε ,διότι το αδίκημά του πέραν όλων των άλλων είχε και παραγραφεί.

Επίσης το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση έπαυσε τη δίωξη για δωροδοκία μετά τις τελευταίες νομοθετικές τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν και στο αδίκημα της δωροδοκίας στον ιδιωτικό τομέα.

Αθώους έκρινε το Δικαστήριο πέντε κατηγορουμένους και συγκεκριμένα τους: Νικόλαο Μανασή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιο Ράμμο, Βασίλη Τυρογαλά, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!