Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είπε για τα «μπράβο λατρεία μου» μετά τις επιθέσεις η … «ναζιστούλα» του Γιάννη Λαγού
[Protagon]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είπε για τα «μπράβο λατρεία μου» μετά τις επιθέσεις η … «ναζιστούλα» του Γιάννη Λαγού

[Protagon]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είπε για τα «μπράβο λατρεία μου» μετά τις επιθέσεις η … «ναζιστούλα» του Γιάννη Λαγού

Σειρά στις απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής πήρε την Παρασκευή, η πρώην σύντροφος του ανεξαρτητοποιηθέντος πλέον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, Νικόλ Μπενέκη.

Απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η πρώην αρραβωνιαστικά του Γιάννη Λαγού – την οποία ο πρώην βουλευτής της ΧΑ αποκαλούσε χαϊδευτικά «ναζιστούλα» στα μηνύματα που αντάλλασσαν- υποστήριξε πως δεν υπήρξε ποτέ οπαδός της Χρυσής Αυγής (αν και δήλωσε ότι είχε ψηφίσει το συγκεκριμένο κόμμα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις) διευκρινίζοντας πως υπήρξε μόνο επαγγελματικό μέλος!

Οπως είπε, απλώς εκφωνούσε τις ομιλίες που της έγραφε ο Γιάννης Λαγός, γιατί «ήταν εντολή του ανώτερου της», ενώ συνόδευε τον τότε σύντροφό της σε διάφορες εκδηλώσεις «όπως έκαναν όλες οι σύντροφοι και σύζυγοι των βουλευτών».

Σύμφωνα με την Νικολ Μπενέκη, οι ομιλίες των βουλευτών της ΧΑ «δεν προέτρεπαν σε βία», ενώ όπως υποστήριξε, όλες οι δράσεις (διανομές τροφίμων κτλ) απευθύνονταν σε όλους και όχι μόνο τους Έλληνες. «Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, σε όλους δώσαμε», ανέφερε συγκεκριμένα ενώπιον του δικαστηρίου.

Κατά την απολογία της επίσης, η Μπενέκη αρνήθηκε ότι υπήρξε ποτέ συγκροτημένη οργάνωση γυναικών της Χρυσής Αυγής.

«Δεν υπήρξε ποτέ σαν θεσμικό όργανο το ‘μέτωπο γυναικών’. Ηταν ένας όρος που είχε χρησιμοποιηθεί από τον Μιχαλολιάκο για να δώσουν έμφαση ότι δεν ήταν ένα φαλλοκρατικό ανδροκρατούμενο κόμμα. Ηθελαν να δείξουν ότι υπήρχαν και γυναίκες, εγώ δεν είχα ακούσει να χρησιμοποιείται κάπου ως όργανο», υποστήριξε, αν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα (κάτω) αποδεικνύουν το αντίθετο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!