Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δικαιοσύνη: Tι πρέπει να (μην) κάνει ο Παυλόπουλος
[Protagon]: Δικαιοσύνη: Tι πρέπει να (μην) κάνει ο Παυλόπουλος

[Protagon]: Δικαιοσύνη: Tι πρέπει να (μην) κάνει ο Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε αναπόφευκτα στη μέση του προεκλογικού μπρα ντε φερ της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή τη φορά για το ακανθώδες θέμα της ανεξαρτησίας και των αλλαγές που δρομολογούνται στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Το ζήτημα ότι όπως καταγγέλλουν συνταγματολόγοι, στις μεθοδεύσεις του Μαξίμου ενυπάρχει «καταδολίευση του πνεύματος και του γράμματος του Συντάγματος» (εδώ ), έχει βάλει τον Προκόπη Παυλόπουλο στο πλαίσιο μιας ευθύνης που έχει εκ της θέσεώς του αλλά σπανίως του ζητάται. Ο κ. Παυλόπουλος καλείται να (μην) υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα διοριστούν, μεταξύ άλλων, οι αντικαταστάτες της Ξένης Δημητρίου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και του Βασίλειου Πέππα στην προεδρία του ανώτατου δικαστηρίου –οι θητείες τους λήγουν στις 30 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές κάλπες και ενώ ήδη ο Πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί ότι η κυβέρνησή του έχει απολέσει τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Ουσιαστικά ο κ. Παυλόπουλος καλείται να δώσει μια σολομώντειο λύση και ήδη από την Πέμπτη υπήρξαν διαρροές και δημοσιεύματα περί παρέμβασής του. Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που η Προεδρία υποχρεώθηκε να προβεί –μέσω πηγών– σε διάψευση των δημοσιευμάτων περί παρέμβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ομως η διάψευση δεν έλυσε το πρόβλημα. Οι φωνές που καλούν τον κ. Παυλόπουλο να μη βάλει την υπογραφή του σε Προεδρικό Διάταγμα για τον ορισμό Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου –ως ένα τελευταίο ανάχωμα στην επιχείρηση του Μεγάρου Μαξίμου να προχωρήσει στις αλλαγές στη ηγεσία της Δικαιοσύνης παραμονές εθνικών εκλογών– πολλαπλασιάζονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!