Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Δικαστική απόφαση σταθμός: απέκτησαν πρόσβαση στο Facebook της νεκρής κόρης τους
[Protagon]: Δικαστική απόφαση σταθμός: απέκτησαν πρόσβαση στο Facebook της νεκρής κόρης τους

[Protagon]: Δικαστική απόφαση σταθμός: απέκτησαν πρόσβαση στο Facebook της νεκρής κόρης τους

Μετά από σκληρή δικαστική μάχη με το Facebook, οι γονείς ενός κοριτσιού που είχε χάσει τη ζωή του πριν από έξι χρόνια πέφτοντας στις ράγες του μετρό στη Γερμανία, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον προσωπικό λογαριασμό του παιδιού τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την ελπίδα να βρουν εκεί απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του.

Η απόφαση του Ομοσπονδιακού Ακυρωτικού Δικαστηρίου την Πέμπτη, ήρθε να ανατρέψει την ετυμηγορία δικαστηρίου του Βερολίνου που κατόπιν έφεσης του Facebook (σ.σ. η πρωτόδικη απόφαση ήταν υπέρ των γονιών) είχε απορρίψει το αίτημα των γονέων με το επιχείρημα ότι πλήττεται το απόρρητο των χρηστών που επικοινωνούσαν με το κορίτσι.

Η Ζιμόνε Β. είχε πέσει πριν από έξι χρόνια στις ράγες σε σταθμό του μετρό, την ώρα που εισερχόταν ο συρμός. Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο αν επρόκειτο για δυστύχημα, αυτοκτονία ή εσκεμμένη ενέργεια.

Ο γονείς ωστόσο ελπίζουν ότι μέσα από τις δημοσιεύσεις της στο Facebook θα μπορέσουν να καταλάβουν τι πραγματικά συνέβη και να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού τους.

Μέχρι να βγει η απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου η μάχη που έδωσαν για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του μπλοκαρισμένου λογαριασμού της κόρης τους στο Facebook, ήταν σκληρή και γεμάτη ανατροπές. Και αυτό γιατί όπως προαναφέρθηκε, ενώ πρωτόδικα είχαν δικαιωθεί, η απόφαση του Εφετείου ήταν υπέρ του Facebook, στο όνομα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!