Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δένδιας: Φωτογραφικές διατάξεις εξυπηρέτησης ημετέρων στον Ποινικό Κώδικα
[Protagon]: Δένδιας: Φωτογραφικές διατάξεις εξυπηρέτησης ημετέρων στον Ποινικό Κώδικα

[Protagon]: Δένδιας: Φωτογραφικές διατάξεις εξυπηρέτησης ημετέρων στον Ποινικό Κώδικα

Καταπέλτης για τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, ήταν σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός και νυν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας.

Ουσιαστικά, τόνισε, «σωφρονιστικό σύστημα αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν υπάρχει, είναι ιδεατό, απλώς φιλοξενούνται προσωρινά οι εγκληματίες, χάρη στους επάλληλους νόμους της κυβέρνησης, και μετά αποδίδονται στην κοινωνία επαναεκπαιδευμένοι για να εγκληματήσουν με πιο επιτυχημένο τρόπο».

Υπάρχει, σημείωσε, ο νόμος Παρασκευόπουλου – που επεκτάθηκε και ως νόμος Κοντονή – και μετά ήρθαν και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ώστε τελικά να ολοκληρωθεί αυτή η κατάσταση.

Στη Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα υπήρξαν τρεις Eπιτροπές σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα οι οποίες προετοίμασαν το νομοθέτημα, όμως το ποιος έβαλε αυτές τις διατάξεις και σε ποιον ανήκει η πατρότητα δεν το ξέρουμε, παρατήρησε ο κ. Δένδιας και κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα.

«Την πολιτική ευθύνη την έχει αυτός που εισηγείται, οι καθηγητές οι οποίοι παρασκευάζουν ένα νομοθετικό κείμενο, δικαίωμά τους είναι σαν επιστήμονες να προτείνουν ό,τι θέλουν», συνέχισε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο πρώην υπουργός, αφήνοντας υπόνοιε για επιλεκτική τροποποίηση της αρχικής πρότασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!