Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Δεν τους ταλαιπωρούν οι απεργίες – έχουν smartphone
[Protagon]: Δεν τους ταλαιπωρούν οι απεργίες – έχουν smartphone

[Protagon]: Δεν τους ταλαιπωρούν οι απεργίες – έχουν smartphone

Οι απεργίες στους γαλλικούς σιδηροδρόμους συνεχίζονται εδώ και επτά εβδομάδες και ενώ θα περίμενε κανένας σκηνές χάους και ταλαιπωρίας, η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη. Οι επιβάτες έχουν βρει τρόπους να παρακάμπτουν τα προβλήματα που όντως υπάρχουν, με σύμμαχο το Διαδίκτυο και τα smartphones, το απαραίτητο πλέον αξεσουάρ στα χέρια καθενός.

Οι εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηροδρόμους ζητούν να ανακληθούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για άνοιγμα του δικτύου στον ανταγωνισμό τα επόμενα χρόνια, αλλά και να μην περάσουν οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Απεργούν κυλιόμενα για δύο ημέρες κάθε πέντε ημέρες.

Θεωρητικά τουλάχιστον, γιατί ως τώρα δεν βλέπουμε τις γνωστές σκηνές ταλαιπωρίας, γράφει το BBC .

Αυτό γιατί η πληροφορία για τις επόμενες κινητοποιήσεις φτάνει άμεσα στους επιβάτες, που πράττουν ανάλογα.

Η ιστοσελίδα των SNCF, των γαλλικών σιδηροδρόμων, έχει λεπτομερές πρόγραμμα για το ποια δρομολόγια θα γίνουν και πότε. Καθώς οι απεργοί πρέπει να ειδοποιούν έγκαιρα για κάθε κινητοποίηση (είχαν δώσει μάλιστα και τρίμηνο πρόγραμμα!), η SNCF έχει τον χρόνο να προσαρμοστεί και αυτή.

Πλέον η πρόσβαση στην ιστοσελίδα είναι εύκολη και από το κινητό και όλα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στο κοινό.

Το BBC παραδέχεται μάλιστα ότι είχε κανονίσει δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες ώστε το τηλεοπτικό συνεργείο να καταγράψει πολίτες να δυσκολεύονται να πάνε στον προορισμό τους, ωστόσο και τις δύο φορές δεν συνέβη τίποτα.

Μία κοπέλα που χρειαζόταν να ξυπνήσει νωρίς για να δώσει στο πανεπιστήμιο ένα μάθημα ενημερώθηκε ότι η ώρα εξέτασης μετατέθηκε για το μεσημέρι και έτσι θα απέφευγε τον πρωινό συνωστισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!