Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
[Protagon]: Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

[Protagon]: Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Δεν έχουν τέλος οι αλλαγές – πρόκληση για μία σειρά από άρθρα του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα τις προτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ανάμεσα σε άλλα καταργούνται παντελώς άρθρα που αφορούν την κατάρτιση ένοπλης ομάδας, τη βλασφημία του Θεού, της Εκκλησίας και της θρησκείας, τη περιύβριση νεκρών, την απάτη για την αποφυγή της στράτευσης, τη διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων, κ.λπ.

Μπροστά στις αντιδράσεις ο υπουργός Μιχάλης Καλογήρου έδειξε πρόθυμος να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιήσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης, παραπέμποντας για τα περαιτέρω στην αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Ωστόσο όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι προσπάθειες να συσχετιστεί η επιστημονική και τεκμηριωμένη εργασία των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που συνέταξαν τους δύο Κώδικες (Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) «με ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας και αντιπαράθεσης είναι αυτονοήτως θλιβερές».

Σε κάθε περίπτωση (μετά και τα φίλια πυρά από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ) διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη «καταγράψει τα πρώτα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τη διαβούλευση και ετοιμάζει την πρότασή του προς τις ειδικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, η οποία αυτονόητα κινείται στην κατεύθυνση πάγιων πολιτικών που το ίδιο έχει αναπτύξει ήδη από το 2015 και μετά».

Σπεύδει επίσης να σημειώσει ότι «τα σχέδια νέου Ποινικού Κώδικα και νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, συνιστούν τις προτάσεις των ειδικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, που συγκροτήθηκαν δυνάμει του άρθρου 76 παρ. 6 του Συντάγματος, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μαστρογεωργίου, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα οι οποίες όπως υπογράμμισε, «έχουν ονοματεπώνυμο και ευνοούν σκανδαλωδώς τη Χρυσή Αυγή».

«Φροντίζουν να πέσουν στα μαλακά οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Μάτι και τη Μάνδρα, ενώ αποθρασύνουν τους κουκουλοφόρους να πετούν ατιμώρητοι μολότοφ», υποστήριξε ο κ. Μαστρογεωργίου, διαμηνύοντας όμως πως «οι ιδεοληψίες και οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!