Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: ΔΕΗ: Θέμα ποινικών ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Χατζηδάκης
[Protagon]: ΔΕΗ: Θέμα ποινικών ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Χατζηδάκης

[Protagon]: ΔΕΗ: Θέμα ποινικών ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Χατζηδάκης

Ζήτημα ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης ΔΕΗ και των ενεργειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που τίναξε στον αέρα τα οικονομικά της επιχείρησης άνοιξε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην Βουλή.

Ο υπουργός Ενέργειας απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε «δεν είστε κατήγοροι αλλά κατηγορούμενοι», αναφέρθηκε στην οικτρή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, μίλησε για την «περίεργη» – όπως την χαρακτήρισε – αγορά σκοπιανής εταιρείας ενέργειας που ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ για να προσθέσει «θα ακολουθήσουν και άλλες συζητήσεις στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη. Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι πως πρέπει να διερευνηθεί οτιδήποτε μεμπτό».

«Υπάρχει αυτή η περίεργη υπόθεση εξαγοράς από την ΔΕΗ εταιρείας από τον βόρειο γείτονά μας που ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ. Δεν νομίζετε εσείς που κάνετε τους εισαγγελείς ότι οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις γι’ αυτό το θέμα. Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει στο πολιτικό θέατρο ΣΥΡΙΖΑ. Στο ζήτημα ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι αλλά κατηγορούμενοι. Σήμερα ανοίγει το θέμα και θα υπάρξουν κι άλλες συζητήσεις και στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιδρώντας ο κ. Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Όποτε θέλετε. Δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε τα 500 εκατ. ευρώ και απειλείτε».

Επανερχόμενος ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε «διερωτώμαι: γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που επιβάρυνε υπέρμετρα την ΔΕΗ δεν κάνει αυτοκριτική και επιχειρεί να αποδράσει από την πραγματικότητα; Δεν υπάρχει καμία απειλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!