Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: ΔΕΗ: Και πώς να μη γίνονται μπλακάουτ με τέτοια χάλια;
[Protagon]: ΔΕΗ: Και πώς να μη γίνονται μπλακάουτ με τέτοια χάλια;

[Protagon]: ΔΕΗ: Και πώς να μη γίνονται μπλακάουτ με τέτοια χάλια;

Η απόπειρα της προηγούμενης κυβέρνησης να φορτώσει «σε εξωγενείς και έκτακτους παράγοντες» τις τεράστιες ζημιές της ΔΕΗ για το 2018, που θα επαναληφθούν και φέτος αν δεν εφαρμοστούν άμεσα μέτρα, καταρρίπτεται από κάποιους άλλους αριθμούς. Τους αριθμούς που δείχνουν την «λειτουργική υγεία» της επιχείρησης και που τα τελευταία χρόνια ακολουθούν την ίδια καθοδική πορεία με τα οικονομικά μεγέθη. Αποκαλύπτοντας μια εικόνα πλήρους διάλυσης η οποία επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα σε όλους τους τομείς: από την εξυπηρέτηση πελατών και την ποιότητα ηλεκτροδότησης μέχρι τη λειτουργία των παμπάλαιων λιγνιτικών μονάδων. Και επιβεβαιώνοντας τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη όταν μιλάει για την ανάγκη εκτάκτου σχεδίου διάσωσης της επιχείρησης.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, σε συνδυασμό με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην προώθηση άλλων κρίσιμων έργων, εξηγούν γιατί η Κρήτη κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την επόμενη διετία. Εξηγούν, επίσης, τα τεράστια προβλήματα με τις νέες συνδέσεις, τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση βλαβών, κ.α. Δικαιώνουν όσους υποστηρίζουν εδώ και μήνες, μεταξύ των οποίων και τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, πως η ΔΕΗ οδηγείται σε κατάρρευση όχι εξαιτίας «εξωγενών παραγόντων», όπως υποστήριζε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά εξαιτίας καταστροφικών στρατηγικών επιλογών.

Ο νέος υπουργός παρέλαβε μία ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί, την ίδια στιγμή που καλείται να συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα κρίσιμα ζητήματα όπως το ευρύτερο πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, οι ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια), κ.λπ.

Τα στοιχεία για την ποιότητα της ηλεκτροδότησης είναι απογοητευτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!