Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Comeback/ O Mιχάλης Σάλλας μπαίνει ως στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα
[Protagon]: Comeback/ O Mιχάλης Σάλλας μπαίνει ως στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα

[Protagon]: Comeback/ O Mιχάλης Σάλλας μπαίνει ως στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας μπαίνει, με ποσοστό τουλάχιστον 15%, ο επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας. «Η νέα προσπάθεια όλων μας θα διευρύνει τις προοπτικές της τράπεζας» , δήλωσε ο ίδιος

Ως στρατηγικός επενδυτής θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της μεγαλύτερης συνεταιριστικής τράπεζας της χώρας, της Παγκρήτιας Τράπεζας, ο Μιχάλης Σάλλας, επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Στο συμφωνητικό που υπογράφηκε την Τρίτη εκφράζεται ρητά η επιθυμία του να συμμετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων.

Κάπως έτσι, επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα που, νωρίτερα την ίδια ημέρα, έκαναν λόγο για προσπάθειες ενίσχυσης της παρουσίας των συνεταιριστικών τραπεζών, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων.

«Γνωρίζω την Παγκρήτια Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο κ. Σάλλας μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη διοίκηση της τράπεζας. «Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης», πρόσθεσε ο τραπεζίτης ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο. «Εχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της»,  κατέληξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!