Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Το χρονοδιάγραμμα της γ’ αξιολόγησης και το άδηλο μέλλον των capital controls
[Protagon]: Το χρονοδιάγραμμα της γ’ αξιολόγησης και το άδηλο μέλλον των capital controls

[Protagon]: Το χρονοδιάγραμμα της γ’ αξιολόγησης και το άδηλο μέλλον των capital controls

Την έναρξη της συζήτησης για την γ’ αξιολόγηση -πάνω που μόλις ανασάναμε και πήραμε τη δόση για τη β’ αξιολόγηση- άνοιξαν κυβερνητικοί κύκλοι μέσω ενός τηλεγραφήματος του ΑΠΕ-ΜΠΕ που δημοσιοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Κατά την κυβερνητική γραμμή ενημέρωσης, η Αθήνα στοχεύει κατά την τρίτη αξιολόγηση στην υλοποίηση των 90 από τα 113 συνολικά προαπαιτούμενα που μένουν έως το τέλος του προγράμματος. Διαμηνύουν δε τα κυβερνητικά στελέχη ότι ο στόχος είναι εφικτός, παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρουν, στην επικείμενη αξιολόγηση υπάρχουν τα «αγκάθια» των κοινωνικών επιδομάτων και της υλοποίησης των ήδη ψηφισθέντων διατάξεων για το Δημόσιο (αξιολόγηση- κινητικότητα κ.λπ.). Αντίθετα, για το 2018 μετατίθεται ο φάκελος με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ως χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της αξιολόγησης ορίστηκαν οι γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο και ως ορόσημο για την ολοκλήρωσή της το τέλος Δεκεμβρίου. Αυτό έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Από την κυβέρνηση -την ίδια κυβέρνηση που έλεγε ότι η β’ αξιολόγηση θα κλείσει Δεκέμβριο 2016 και έκλεισε Ιούνιο- λένε ότι θα κλείσουν τη γ’ αξιολόγηση και θα καταρτίσουν και θα ψηφίσουν προϋπολογισμό μέσα σε τρεις μήνες και ενώ στη Γερμανία λογικά θα ψάχνουν πώς θα σχηματιστεί ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός!

Κυβερνητικός παράγοντας παραδεχόταν τον αστάθμητο παράγοντα των γερμανικών εκλογών: «Δεν είμαι σίγουρος εάν πρέπει (η έναρξη της αξιολόγησης) να γίνει πριν ή μετά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!