Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Χρόνια ευτυχισμένα στον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο!
[Protagon]: Χρόνια ευτυχισμένα στον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο!

[Protagon]: Χρόνια ευτυχισμένα στον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο!

Η Εμα Μοράνο έκλεισε 117 έτη ζωής, είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο τελευταίος επιζήσας του 19ου αιώνα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα γνωστά στοιχεία. Το μυστικό της; Χώρισε τον σύζυγό της ύστερα από πέντε χρόνια γάμου κι έζησε ανεξάρτητη. Η ευχή της;

Εχει ζήσει σε τρεις αιώνες (19ο, 20ο και 21ο). Εχει αλλάξει δύο αιώνες κατά τη διάρκεια της ζωής της (τον 20o και τον 21o). Εφτασε από το πολύ μακρινό 1899, τη χρονιά που ο ιταλός Γουλιέλμο Μαρκόνι εξέπεμψε για πρώτη φορά ραδιοκύματα μέσω της θάλασσας της Μάγχης, στο 2016 που ανταλλάσσουμε μηνύματα ακόμη και με ρομπότ. Η Εμα Μοράνο έκλεισε 117 χρόνια ζωής την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο – απ’ όσο ξέρουμε. Ή για να το θέσουμε αλλιώς, το πιο πιθανό είναι ότι η μικροκαμωμένη, γλυκιά κυρία η οποία ζει στη Βερμπάνια, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, είναι ο μόνος επιζήσας άνθρωπος του 19ου αιώνα!

Η Εύα Μοράνο είναι ευτυχισμένη που κλείνει τα 117 έτη ζωής (REUTERS/Alessandro Garofalo)

Το μυστικό της; Πρώτον: Εγκατέλειψε τον (βίαιο) άνδρα της, ύστερα από πέντε έτη γάμου, όταν έχασε το μωρό της στον έβδομο μήνα της κύησης το 1938.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!