Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: «Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν βγαίνουμε στις αγορές», προειδοποιεί ο Στουρνάρας
[Protagon]: «Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν βγαίνουμε στις αγορές», προειδοποιεί ο Στουρνάρας

[Protagon]: «Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν βγαίνουμε στις αγορές», προειδοποιεί ο Στουρνάρας

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παραμένουν. Παράλληλα, τόνισε ότι εάν το ελληνικό χρέος δεν κριθεί βιώσιμο, η προβλεπόμενη έξοδος στις αγορές το 2018 δεν είναι εφικτή

Υπάρχουν θετικά σημάδια, στοιχεία που δίνουν ελπίδα για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Αλλά υπάρχει ένα μόνιμο σύννεφο: το δημόσιο χρέος. Και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι  εάν το ελληνικό χρέος δεν κριθεί βιώσιμο, η προβλεπόμενη έξοδος στις αγορές το 2018 δεν είναι εφικτή. «Η ελάφρυνση του χρέους είναι εξαιρετικής σημασίας όχι μόνο μακροπρόθεσμα, αλλά και βραχυπρόθεσμα», είπε ο ίδιος μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ τη Δευτέρα. «Πρέπει, συνεπώς, οι συνομιλίες να αρχίσουν τώρα και να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Τα καλά νέα είναι ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και η πρόσφατη υλοποίηση του δεύτερου τμήματος των προαπαιτούμενων δράσεων είχε θετική επίδραση στο κλίμα εμπιστοσύνης και ενίσχυσε τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας, όπως επεσήμανε ο ίδιος. Μάλιστα,  η εφαρμογή του τρίτου ελληνικού προγράμματος έχει προχωρήσει, με βραδείς μεν ρυθμούς, αλλά με αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!