Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Τα χειρότερα πέρασαν» λέει ο τούρκος υπουργός Οικονομικών, με τον πληθωρισμό στο 25%
[Protagon]: «Τα χειρότερα πέρασαν» λέει ο τούρκος υπουργός Οικονομικών, με τον πληθωρισμό στο 25%

[Protagon]: «Τα χειρότερα πέρασαν» λέει ο τούρκος υπουργός Οικονομικών, με τον πληθωρισμό στο 25%

Καθησυχαστικός για τη διακύμανση του πληθωρισμού στην Τουρκία, εμφανίστηκε ο τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ παρά τα νέα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της γείτονoς που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο ανήλθε σε υψηλό 15ετίας, στο 25,24%.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Αλ Χαμπέρ, ο τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι τόσο στην ισοτιμία όσο και στις τιμές των πρώτων υλών υπάρχει βελτίωση, δίνοντας ως παράδειγμα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου από 85 στα 72 δολάρια.

«Ιδιαίτερα στενά παρακολουθούμε τον τομέα της ένδυσης και των τροφίμων και πάνω από 2.500 εταιρείες κάνουν αγώνα κατά του πληθωρισμού. Μερικές φορές γυρνάω τα Σαββατοκύριακα και παρακολουθώ. Βλέπω τις βιτρίνες. Κι εγώ και το υπουργείο μας παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά» διαβεβαίωσε ο Αλμπαϊράκ και εκτίμησε πως τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο η εικόνα θα αρχίσει να γίνεται καλύτερη.

Οπως επεσήμανε, το 2008 που η οικονομική κρίση είχε χτυπήσει όλη τη διεθνή κοινότητα, την Τουρκία την επηρέασε ελάχιστα («μας ακούμπησε ελαφρά», ανέφερε χαρακτηριστικά). Τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ωστόσο, υπογράμμισε, η Τουρκία δέχτηκε την μεγαλύτερη οικονομική επίθεση και έτσι βρέθηκε σε πολύ διαφορετική θέση από ό,τι το 2008.

«Δημιουργήθηκε μια κατάσταση σε σχέση με τη νομισματική ισοτιμία, τα επιτόκια και τον πληθωρισμό. Η Τουρκία το ξεπερνάει και θα το ξεπεράσει, γιατί η βάση (της τουρκικής οικονομίας) είναι στέρεη», τόνισε ο τούρκος υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!