Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ο Χαρούκι Μουρακάμι γίνεται DJ στα 70 του
[Protagon]: Ο Χαρούκι Μουρακάμι γίνεται DJ στα 70 του

[Protagon]: Ο Χαρούκι Μουρακάμι γίνεται DJ στα 70 του

Ο Χαρούκι Μουρακάμι σίγουρα δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των συγγραφέων που αφιερώνουν τον χρόνο τους στην προώθηση των βιβλίων τους. Αλλωστε στη δική του περίπτωση είναι περιττό, δεδομένου ότι κάθε νέο του έργο μεταφράζεται σχεδόν αμέσως σε δεκάδες γλώσσες και πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, είτε πρόκειται για το «1Q84» είτε για το πιο πρόσφατο «Killing Commendatore» που εκδόθηκε το 2017.

Ο πολυβραβευμένος και πολυδιαβασμένος Ιάπωνας προτιμά να κινείται στο περιθώριο της κοινωνίας των λογοτεχνών ενώ προσφέρει τα λόγια του με το σταγονόμετρο. Οχι, φυσικά, επειδή είναι επηρμένος αλλά διότι όντας αποστασιοποιημένος μπορεί να συγκεντρώνεται καλύτερα στη σύνθεση των έργων του. Το γεγονός, οπότε, ότι πρόσφατα προσέφερε μία ώρα από τον πολύτιμο χρόνο του στην Φλοράνς Μπουσί της Le Monde αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η γαλλίδα δημοσιογράφος συναντήθηκε με τον Μουρακάμι στο γραφείο του Ουαζντί Μουαουάντ, του λιβανοκαναδού συγγραφέα, και διευθυντή, σήμερα, του Théâtre national de la Colline στο Παρίσι. Και το πρώτο που της αποκάλυψε ήταν ότι «όταν ήμουν παιδί, αυτά που είχαν σημασία για μένα ήταν οι γάτες, η μουσική και τα βιβλία. Με αυτήν τη σειρά. Αλλά δεν με ενθουσίαζε ιδιαίτερα η συγγραφή, παρότι στο σχολείο οι βαθμοί μου στα σχετικά μαθήματα ήταν καλοί. Ως μοναχογιός αφιέρωνα τον χρόνο μου στην ανάγνωση η οποία κατείχε σημαντική θέση στη ζωή μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!