Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Χάος στην Προανακριτική για την εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη: «Φωνάξτε την Αστυνομία!»
[Protagon]: Χάος στην Προανακριτική για την εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη: «Φωνάξτε την Αστυνομία!»

[Protagon]: Χάος στην Προανακριτική για την εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη: «Φωνάξτε την Αστυνομία!»

H απόφαση ήταν προεξοφλημένη: η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί με το Κίνημα Αλλαγής, θα ψήφιζε την εξαίρεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως και έγινε το βράδυ της Τρίτης. Το θέμα είναι τι έγινε μέχρι να βγει η σχετική απόφαση και βεβαίως πώς η Προανακριτική θα πορευτεί στο εξής –με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», να στοχοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους βουλευτές του να διαμαρτύρονται εν εξάλλω, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης που φώναζε προς το προεδρείο της Επιτροπής: «φωνάξτε την αστυνομία να με βγάλει έξω, δεν με νοιάζει»!

Κατ’ αρχάς τα βασικά. Με 16 ψήφους, των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, η Επιτροπή αποφάσισε να εξαιρέσει από μέλη της τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Πολάκη με την αιτιολογία ότι είναι μάρτυρες για τους υπό διερεύνηση χειρισμούς του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis.

Ως γνωστόν, ο μεν πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πάει στον Αρειο Πάγο ακριβώς το ίδιο πρωινό προτού ο κ. Παπαγγελόπουλος αποφανθεί ότι η υπόθεση Novartis «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους», δε πρώην αν. υπουργός Υγείας είχε παραδεχθεί ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. Ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να είναι στην Επιτροπή.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος», η ΝΔ επικαλέστηκε γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που είχε εκδοθεί το 2010 και ανέφερε τότε ότι έπρεπε να εξαιρεθούν από μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και υπουργοί των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις εντάσσονταν στο αντικείμενο διερεύνησης της επιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!