Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Χαμένοι στην… ανάγνωση της δήλωσης Σόιμπλε
[Protagon]: Χαμένοι στην… ανάγνωση της δήλωσης Σόιμπλε

[Protagon]: Χαμένοι στην… ανάγνωση της δήλωσης Σόιμπλε

Το Μαξίμου «διάβασε» στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα περί εξόδου του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και πανηγύρισε: καλοδεχούμενη η πρόταση, πάντα λέγαμε ότι η Ευρώπη μπορεί και χωρίς το Ταμείο, ήταν το σε θριαμβευτικό ύφος κυβερνητικό non paper, λες και ο Σόιμπλε τα είπε όλα αυτά στη Süddeutsche Zeitung για καλό. Οπως αποδεικνύεται όμως οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικού έκρυβαν μια ξεκάθαρη απειλή: «εφαρμόστε τώρα τους όρους λιτότητας γιατί μετά θα έχετε να κάνετε μόνο μαζί μου».

Αυτό το μήνυμα προς την Αθήνα αποκωδικοποίησε η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Ηταν, γράφει, ένα μήνυμα του Σόιμπλε προς την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους όρους λιτότητας, γιατί χωρίς το ΔΝΤ η Ευρώπη θα καταφύγει σε πολύ σκληρότερα μέτρα. Ποιος ο λόγος για θριαμβολογία από το Μαξίμου, είναι να απορεί κανείς…

Δεδομένου ότι η παρουσία του Ταμείου, και μάλιστα με χρηματοδοτική συμβολή, αποτελεί πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Handelsblatt επιχειρεί με ανάλυση στην ηλεκτρονική της έκδοση να αποκωδικοποιήσει τους λόγους που ώθησαν τον γερμανό υπουργό να κάνει τις επίμαχες δηλώσεις.

«Θέλει ο Σόιμπλε ξαφνικά να μην συμμετέχει τελικά στο εξής το ΔΝΤ στη διάσωση της Ελλάδας, παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση επιμένει εδώ και μήνες τόσο πολύ σε αυτό ακριβώς (στη συμμετοχή); Στο Βερολίνο και ειδικά στην Αθήνα, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές σάστισαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!