Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Χαλάρωση των capital controls με έξι αλλαγές και όριο τα €2.000
[Protagon]: Χαλάρωση των capital controls με έξι αλλαγές και όριο τα €2.000

[Protagon]: Χαλάρωση των capital controls με έξι αλλαγές και όριο τα €2.000

Το σχέδιο προβλέπει σωρευτική ανάληψη όλου του ποσού μία φορά τον μήνα και θα επιτρέπεται ελεύθερα σε όλους να ανοίξουν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς. Προϋπόθεση, βέβαια, να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση

Νέα χαλάρωση των capital controls βρίσκεται στα σκαριά από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά από εισήγηση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Μια από τις βασικές αλλαγές είναι η αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ, τα οποία θα μπορούν να αποσύρονται άπαξ. Αυτή είναι μια μικρή, αλλά συμβολική αύξηση. Διότι σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι πολίτες μπορούν είτε να «σηκώνουν» 60 ευρώ τη μέρα (άρα επί 30 μέρες, 1.800 ευρώ μηνιαίως), ή 420 ευρώ την εβδομάδα, ή 840 ευρώ ανά δεκαπενθήμερο, δηλαδή €1.680 μηνιαίως.

Οπως ανέφερε στο φύλλο της Τρίτης η εφημερίδα «Εθνος », το σχέδιο προβλέπει σωρευτική ανάλυση μία φορά τον μήνα και θα επιτρέπεται ελεύθερα σε όλους να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Βασικός στόχος είναι να εισρεύσει περισσότερο χρήμα στα γκισέ, ειδικά μετά τη θετική κίνηση από πλευράς καταθετών να επιστρέψουν τον Οκτώβριο περί το 1,2 δισ. ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες.

Επίσης θα αυξηθεί στο 50% το όριο αναλήψεων από χρήματα που επαναπατρίζονται στη χώρα, ενώ θα διπλασιαστεί στα 2.000 ευρώ και το μηνιαίο όριο που μπορεί να βγάλει κάποιος πολίτης ή μια εταιρεία στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!