Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Business Stories: Πατρίδα μας είναι και η Επαυξημένη Γεωργία
[Protagon]: Business Stories: Πατρίδα μας είναι και η Επαυξημένη Γεωργία

[Protagon]: Business Stories: Πατρίδα μας είναι και η Επαυξημένη Γεωργία

Ποια θα μπορούσε να ήταν σήμερα – στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα- η απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα του συγγραφέα Ιωάννη Πολέμη «Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας;»; Σχεδόν 100 χρόνια μετά τον θάνατο του Πολέμη, οι απαντήσεις ή καλύτερα, οι εκδοχές αυτών των απαντήσεων είναι και θα παραμείνουν αναρίθμητες…

Η τράπεζα Eurobank σε ένα video που παίζεται στα τηλεοπτικά κανάλια για λογαριασμό μιας πρόσφατης καμπάνιας της ανάθεσε σε ένα χαριτωμένο πανέξυπνο κοριτσάκι για να παρουσιάσει εκείνο με την αθωότητα και τη ζωντάνια της την δική της εκδοχή. Και το κοριτσάκι τα κατάφερε στο ρόλο της δηλαδή να φέρει εις πέρας κάτι εξαιρετικά δύσκολο: Να παντρέψει τον ποιητικό λόγο του 19ου αιώνα – που αναπτύσσεται σε μια περίοδο εθνικής ολοκλήρωσης- με τις νέες πραγματικότητες της ψηφιακής εποχής και τις τεχνολογίες αιχμής που συνοδεύουν στο διάβα της την 4η βιομηχανική επανάσταση – ακόμη και στο χωράφι!

Η φωνή του μικρού κοριτσιού είναι το νήμα μιας ιστορικής διαδρομής, ο συνδετικός κρίκος με τις μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις και εφαρμογές.

«Τι είναι αυτό που κάνει την πατρίδα μου ξεχωριστή;

Μην είναι οι κάμποι;

Μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά;

Μην είναι τα ενεργειακά αποδοτικά κέντρα δεδομένων;

Μην είναι οι καλλιέργειες με πολυφασματικές κάμερες & αλγόριθμους μηχανικής μάθησης;

Μην είναι τα έξυπνα υλικά νανοτεχνολογίας;»

Το κοριτσάκι θα ανέβει και στο τρακτέρ – στο τρακτέρ της ψηφιακής εκβιομηχάνισης της γεωργίας μέσω έξυπνων και ευφυών συστημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!