Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Business Stories: οι νέες επενδύσεις των funds
[Protagon]: Business Stories: οι νέες επενδύσεις των funds

[Protagon]: Business Stories: οι νέες επενδύσεις των funds

Δέκα νέες επενδύσεις τους τελευταίους τέσσερις μήνες (από τον Ιούλιο έως και σήμερα) έγιναν από τα funds της οικογένειας του Equifund που συνεχίζουν να τροφοδοτούν με νέα κεφάλαια τα επιχειρηματικά σχέδια και προγράμματα εταιρειών που η δραστηριότητά τους δεν γνωρίζει τις περισσότερες φορές σύνορα και περιορισμούς. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες επενδύσεις αποτέλεσαν και την αφορμή για την προσέλκυση και κεφαλαίων από διεθνή funds.

Το σύνολο των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από τις 10 εταιρείες (αρκετές εκ των οποίων έχουν πλέον την έδρα τους στο εξωτερικό αλλά διατηρούν και βάση Αθήνα, κυρίως τμήματα R&D) φθάνει ή και υπερβαίνει τα 28 εκατ. ευρώ.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο η μερίδα του λέοντος ανήκει στο Marathon Venture Capital και στις επενδυτικές του επιλογές. Πιο συγκεκριμένα, οι επενδύσεις στις οποίες συμμετείχε το Marathon είναι τρεις τον αριθμό: Augmenta, Lenses και Netdata. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

  • Στις 8 Οκτωβρίου η Augmenta –μία εταιρεία που ξεκίνησε και έχει ως βάση της την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, τον Βόλο- ανακοίνωσε χρηματοδότηση 2,5 εκατ. δολαρίων από τις Hardware Club (με έδρα το Σαν Φρανσίσκο) και Marathon Venture Capital, μια χρηματοδότηση που υποστηρίζει το λανσάρισμα ενός πρωτοπόρου συστήματος διαφοροποιημένης λίπανσης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη στην παγκόσμια αγορά των αγροτικών καλλιεργειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!