Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: BlackRock: Κάντε «πράσινες» επενδύσεις, αν θέλετε τα λεφτά μας
[Protagon]: BlackRock: Κάντε «πράσινες» επενδύσεις, αν θέλετε τα λεφτά μας

[Protagon]: BlackRock: Κάντε «πράσινες» επενδύσεις, αν θέλετε τα λεφτά μας

Σε επενδύσεις που έχουν στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στρέφεται η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της και διευθύνων σύμβουλος, Λάρι Φινκ.

Καθώς η BlackRock διαχειρίζεται το αστρονομικό ποσόν των επτά τρισ. δολαρίων, αυτή η κίνηση θα αλλάξει ριζικά την πολιτική των επενδύσεων και μπορεί να αλλάξει γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και αποφασίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται να την ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες επενδυτικές εταιρείες, εκτιμούν οι New York Times .

Στην ετήσια επιστολή του στους CEO των μεγαλύτερων εταιρειών του πλανήτη για το 2020, ο Φινκ αποκάλυψε ότι η BlackRock θα αρχίσει να αποσύρεται από ορισμένες επενδύσεις, οι οποίες «παρουσιάζουν υψηλό ρίσκο βιωσιμότητας», όπως είναι η παραγωγή άνθρακα. Σκοπός του είναι να ενθαρρύνει κάθε εταιρεία, όχι μόνο στον χώρο της ενέργειας, να αλλάξει το αποτύπωμα άνθρακα που της αναλογεί.

«Ο βαθμός επίγνωσης αλλάζει και πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα ενός δραστικού ανασχηματισμού των παγκόσμιων επενδύσεων. Τα στοιχεία για το κλιματικό ρίσκο αναγκάζουν τους επενδυτές να αλλάξουν τις βασικές τους υποθέσεις για την παγκόσμια οικονομία», γράφει στην επιστολή του.

Και συνεχίζει, ανακοινώνοντας πως η BlackRock θα παρουσιάσει νέα επενδυτικά προγράμματα που δεν στηρίζουν μετοχές στον χώρο των ορυκτών καυσίμων, δεν θα συνεργάζεται με διευθυντικές ομάδες που δεν παρουσιάζουν πρόοδο σε θέματα βιωσιμότητας και θα πιέζει τις εταιρείες να παίρνουν μέτρα που θα κινούνται προς τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, ο οποίος είναι να συγκρατηθεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε λιγότερο από δύο βαθμούς Κελσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!