Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τα Αυγουστιάτικα παιχνίδια της Σελήνης
[Protagon]: Τα Αυγουστιάτικα παιχνίδια της Σελήνης

[Protagon]: Τα Αυγουστιάτικα παιχνίδια της Σελήνης

Την τιμητική της έχει η Σελήνη το φετινό καλοκαίρι αφού τον Ιούνιο και κυρίως τον Ιούλιο ο φυσικός μας δορυφόρος αποτέλεσε καθημερινό αντικείμενο ενασχόλησης των ΜΜΕ εξαιτίας της συμπλήρωσης των 50 ετών από την πρώτη φορά που ανθρώπινο πόδι πάτησε στο έδαφος του.

Τον Αύγουστο την θέση των ιστορικών αφιερωμάτων για τις διαστημικές αποστολές στην Σελήνη παίρνει η παρατήρηση της αφού μέσα στον μήνα θα επαναληφθούν ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά της φαινόμενα και η εφημερίδα Telegraph κάνει μια αναφορά σε αυτά.

Την 1η Αυγούστου θα έχουμε Νέα Σελήνη ένα φαινόμενο όπου το φεγγάρι και ο Ηλιος ευθυγραμμίζονται με τρόπο τέτοιο ώστε η Σελήνη να στέκεται ανάμεσα στην Γη και το μητρικό μας άστρο με αποτέλεσμα η ορατή σε μας πλευρά της Σελήνης να γίνεται απόλυτα σκοτεινή.

Στις 2 Αυγούστου θα έχουμε Σούπερ Σελήνη. Εξ αιτίας της ελλειπτικής τροχιάς που ακολουθεί καθώς περιφέρεται γύρω από τη Γη, η Σελήνη άλλοτε βρίσκεται πιο κοντά και άλλοτε απομακρύνεται από τον πλανήτη μας. Αυτό σημαίνει ότι, ανάλογα με τη θέση της, άλλοτε φαίνεται μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη στον γήινο παρατηρητή.

Το σημείο στο οποίο ο φυσικό μας δορυφόρος πλησιάζει περισσότερο τη Γη ονομάζεται περίγειο και εκείνο στο οποίο βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από αυτήν λέγεται απόγειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!