Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το Βατοπαίδι – Τι δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής
[Protagon]: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το Βατοπαίδι – Τι δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής

[Protagon]: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το Βατοπαίδι – Τι δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, η οποία ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν από δύο χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο και υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων.

Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν δόλο για τις πράξεις τους και ότι είναι αθώοι για τον βαθμό εμπλοκής που τους καταλογίζεται είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις απιστίας και ψευδών βεβαιώσεων.

Αυτή ήταν η πρόταση που υπέβαλε στο δικαστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο, η εισαγγελέας έδρας Βασιλική Κρίνα, η οποία ζήτησε να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι, κρίνοντας ότι δεν προκύπτει για κανέναν δόλος στις πράξεις τους. Η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι οι δύο ιερωμένοι είχαν ακλόνητη πεποίθηση πως οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στη Μονή και δεν επηρέασαν κανέναν, ενώ οι κρατικοί υπάλληλοι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ουσιαστικά εκτελούσαν κυβερνητικές επιλογές σχετικά με το θέμα.

Πρωταγωνιστές της υπόθεσης ήταν ο ηγούμενος της μονής Εφραίμ και ο δεύτερος τη τάξει σε αυτήν μοναχός Αρσένιος.

Πλην των δύο ιερωμένων, κατηγορούμενοι για την υπόθεση της βρέθηκαν άλλα 11 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (πατέρας και αδελφός της κατηγορουμένης), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην αντιπρόεδρος και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και άλλα πρόσωπα.

Στην υπόθεση αρχικά οι κατηγορούμενοι ήταν 32.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!