Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παράγει 620 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας για την Ελλάδα
[Protagon]: Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παράγει 620 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας για την Ελλάδα

[Protagon]: Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παράγει 620 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας για την Ελλάδα

«Παράγουμε ένα καλύτερο αύριο». Αυτό τονίζει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καθώς παρουσιάζει τη μελέτη της για τις κοινωνικοοικονομικές επιδράσεις των δραστηριοτήτων της κατά το έτος 2017.

Γιατί η μελέτη επιβεβαιώνει τη συνεισφορά της στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας, τεκμηριώνοντας την προστιθέμενη αξία που παράγει η εταιρεία μέσω της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Τα οικονομικά αποτελέσματα

620 εκατ. ευρώ είναι η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας, η οποία αντιστοιχεί στο 0,35% του ΑΕΠ της χώρας.

Για κάθε 1 εκατ. προστιθέμενης αξίας που δημιουργείται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, προστίθενται 6,56 ευρώ στην ευρύτερη οικονομία.

562 εκατ. ευρώ είναι η συνολική συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα του κράτους, η οποία αντιστοιχεί στο 0,75% των φορολογικών εσόδων της χώρας.

20.995 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης υποστηρίζονται άμεσα και έμμεσα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που αντιστοιχούν στο 0,57% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας.

798 θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού που ξεκίνησε το 2008 στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία να παράγει σήμερα 16 μπίρες από ελληνικό κριθάρι.

Ακόμη, η εγχώρια παραγωγή μηλίτη, που θα ξεκινήσει το 2019 με την επένδυση που ανακοίνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει πάνω από 2 εκατ. ευρώ επιπλέον προστιθέμενη αξία και 65 νέες θέσεις εργασίας (άμεσες και έμμεσες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!