Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Οι αρκούδες της Ρουμανίας αυξάνονται και πληθύνονται, αλλά τρομοκρατούν κιόλας
[Protagon]: Οι αρκούδες της Ρουμανίας αυξάνονται και πληθύνονται, αλλά τρομοκρατούν κιόλας

[Protagon]: Οι αρκούδες της Ρουμανίας αυξάνονται και πληθύνονται, αλλά τρομοκρατούν κιόλας

Μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων από αρκούδες στη Ρουμανία έχει ρίξει λάδι στη φωτιά στους φόβους που θέλουν τον πληθυσμό τους να αυξάνεται ανεξέλεγκτα.

Σε μία περίοδο σαράντα μερών, τρεις άνδρες έχουν χάσει τη ζωή τους, στην χώρα που «φιλοξενεί» τον μεγαλύτερο αριθμό καφέ αρκούδων σε όλη την Ευρώπη.

Η κατάσταση είναι τέτοια, που κάποιοι πολιτικοί έχουν κηρύξει «πόλεμο» στις αρκούδες, ενώ ο θηροφύλακας μίας περιοχής κυνηγιού, Καρόλι Παλ, λέει στο BBC πως «ο πληθυσμός των αρκούδων έχει αυξηθεί και είναι απαραίτητο να μειωθεί».

Περίπου 6.000 αρκούδες ζουν στην Ρουμανία και τα συμβάντα στα οποία εμπλέκονται φαίνεται να σημειώνονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα.

Μέσα στον Οκτώβριο, 3 άνδρες, ηλικίας μεταξύ 46 και 63 ετών, πέθαναν μετά από επίθεση αρκούδας, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων μέσα στο 2019 στους 6, ενώ έχουν υπάρξει και άλλες επιθέσεις, που, ευτυχώς, δεν ήταν θανάσιμες.

Συγκριτικά, οι αρκούδες ευθύνονταν για 11 θανάτους από το 2000 μέχρι το 2015.

«Όπου και να πάω σε αυτήν την περιοχή, ο κόσμος λέει πως υπάρχουν πάρα πολλές αρκούδες, πως δεν μπορείς να καλλιεργήσεις. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την γεωργία και τη γη τους, φοβούνται να βγουν έξω από τα χωριά τους», λέει ο Παλ.

Η αρκούδα που αφέθηκε να υποφέρει για ώρες στην μέση του δρόμου

Οι αρκούδες έχουν καταστρέψει σοδειές, έχουν προξενήσει ζημιές σε αυτοκίνητα, σκοτώσει ζώα και έχουν αναμειχθεί σε ένα κύμα αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!