Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Αρειος Πάγος: Από την αρχή η διαδικασία επιλογής για την ηγεσία – ποια είναι τα φαβορί
[Protagon]: Αρειος Πάγος: Από την αρχή η διαδικασία επιλογής για την ηγεσία – ποια είναι τα φαβορί

[Protagon]: Αρειος Πάγος: Από την αρχή η διαδικασία επιλογής για την ηγεσία – ποια είναι τα φαβορί

Από την αρχή ξεκινάει η κυβέρνηση τη διαδικασία για την επιλογή ηγεσίας στη Δικαιοσύνη μετά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να επικυρώσει τα διατάγματα και να νομιμοποιήσει τις εσπευσμένες επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ηγεσία στον Αρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr , η κυβέρνηση έχει ήδη καταλήξει να ξεκινήσει την όλη διαδικασία από την αρχή, δηλαδή θα προτείνει εκ νέου ανώτατους δικαστές που θα περάσουν από την ακρόαση στη Βουλή και μετά το υπουργικό συμβούλιο θα κληθεί να επιλέξει.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, έμπειρος κοινοβουλευτικός, ενημερώνεται για το ποιοι δικαστικοί μπορεί να προταθούν για τις νευραλγικές θέσεις του Εισαγγελέα και του Προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά και για την πλήρωση έξι θέσεων αντιπροέδρων στον Αρειο Πάγο που είναι κενές.

Επίσης, επιλογές θα γίνουν από την αρχή και για τις θέσεις αντιπροέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακυρώθηκαν -και αυτές- από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως φαβορί για τη θέση του Εισαγγελέα στον Αρειο Πάγο, θέση εξαιρετικά νευραλγική, φέρεται ότι είναι ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλειος Πλιώτας, που ουσιαστικά είναι πρώτος και στη δικαστική επετηρίδα, καθώς πριν από αυτόν είναι ο Δημήτριος Δασούλας , ο οποίος συνταξιοδοτείται του χρόνου τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!