Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αποζημίωση $4,7 δισ. από την Johnson & Johnson σε καρκινοπαθείς λόγω ταλκ
[Protagon]: Αποζημίωση $4,7 δισ. από την Johnson & Johnson σε καρκινοπαθείς λόγω ταλκ

[Protagon]: Αποζημίωση $4,7 δισ. από την Johnson & Johnson σε καρκινοπαθείς λόγω ταλκ

Μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχουν επιδικαστεί ποτέ θα κληθεί να καταβάλει η εταιρεία Johnson & Johnson η οποία θα πληρώσει 4,7 δισ. δολάρια σε 22 γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι ανέπτυξαν καρκίνο στις ωοθήκες λόγω της χρήσης προϊόντων με ταλκ.

Το δικαστήριο στο Μιζούρι των ΗΠΑ είχε επιδικάσει αρχικά 550 εκατ. δολ. ενώ πρόσθεσε και άλλα 4,1 δισ. δολάρια, τα οποία είναι πάντως πιθανό ότι θα μειωθούν στο Εφετείο.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το BBC, η πολυεθνική εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει περίπου 9.000 υποθέσεις που σχετίζονται με το ταλκ, ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της.

Για την απόφαση στο Μιζούρι δηλώνει ότι κακώς εκδικάστηκαν μαζί διαφορετικές επιθέσεις και ότι θα ασκήσει έφεση.

Οι γυναίκες (έξι από τις οποίες έχουν πλέον πεθάνει) που είχαν μηνύσει την εταιρεία είπαν στη δίκη ότι η χρήση της παιδικής πούδρας και άλλων παρόμοιων υλικών για δεκαετίες ευθύνεται για την καρκινογένεση.

Προσθέτουν ότι η εταιρεία γνώριζε από τη δεκαετία του ’70 για τη μόλυνση του ταλκ με αμίαντο, ένα υλικό που ενέχεται ευθέως στην πρόκληση καρκίνου. Ωστόσο η εταιρεία Johnson & Johnson δεν προειδοποίησε τους καταναλωτές για τους κινδύνους.

Η εταιρεία αρνείται και το ότι τα προϊόντα της είχαν ποτέ αμίαντο και επιμένει ότι δεν προκαλούν καρκινογένεση.

Σε άλλη υπόθεση το 2017 στην Καλιφόρνια μία γυναίκα, που και αυτή είχε ισχυριστεί ότι τα προϊόντα της εταιρείας τής προκάλεσαν καρκίνο, είχε αποζημιωθεί με 417 εκατομμύρια δολάρια. Η απόφαση ανατράπηκε από άλλο δικαστή και η τελική απόφαση εκκρεμεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!