Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αποσύρονται οι αφίσες για το «αγέννητο παιδί» στο Μετρό
[Protagon]: Αποσύρονται οι αφίσες για το «αγέννητο παιδί» στο Μετρό

[Protagon]: Αποσύρονται οι αφίσες για το «αγέννητο παιδί» στο Μετρό

Πρώτα τοποθετήθηκαν στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας (εδώ ), με τίνος απόφαση και με ποια κρίση άγνωστο. Επειτα προκάλεσαν αντιδράσεις –με την αντιπολίτευση, ιδίως το Κίνημα Αλλαγής (εδώ ) να κάνει λόγο για «μεσαιωνικές αντιλήψεις» και να απαιτεί εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ που για μία ακόμη φορά βρέθηκε εκτεθειμένη. Και τελικά οι επίμαχες αφίσες υπέρ του «αγέννητου παιδιού» και κατά των αμβλώσεων, φαίνεται πως αποσύρονται. Με εντολή μάλιστα του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, οι καταχωρίσεις που έκαναν την εμφάνισή τους στους σταθμούς του Μετρό τη Δευτέρα προκαλώντας αντιδράσεις –πολιτών αλλά και του πολιτικού κόσμου– δεν έπρεπε να αναρτηθούν καθώς μεταξύ άλλων «προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους».

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν πως «στο Μετρό δεν νοείται διαφημιστική δραστηριότητα που θίγει δικαιώματα των κοινωνικών ομάδων και ειδικά των γυναικών».

Για την τοποθέτηση των διαφημιστικών αφισών, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, το υπουργείο θα διεξάγει σχετική έρευνα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το υπουργείο Μεταφορών ανέφερε:

«Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!