Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Αποκαλυπτήρια για έναν αμύθητο θησαυρό αρχαιοτήτων
[Protagon]: Αποκαλυπτήρια για έναν αμύθητο θησαυρό αρχαιοτήτων

[Protagon]: Αποκαλυπτήρια για έναν αμύθητο θησαυρό αρχαιοτήτων

Μετά από δεκαετίες διαπραγματεύσεων με την ιταλική κυβέρνηση, η οικογένεια Τορλόνια, κάτοχος της μεγαλύτερης οικογενειακής συλλογής αρχαιοτήτων στον κόσμο, δέχτηκε να εκθέσει για πρώτη φορά ένα μέρος των αντικειμένων ύψιστης αρχαιολογικής σημασίας και αξίας.

Όπως αναφέρουν οι New York Times , η έκθεση με τίτλο «The Torlonia Marbles. Collecting Masterpieces» («Τα Μάρμαρα Τορλόνια. Συλλέγοντας Αριστουργήματα») θα εκτεθεί στο Παλάτσο Καφαρέλι της Ρώμης, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, ενώ στη συνέχεια η έκθεση θα πραγματοποιήσει και μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία με στάσεις σε διάφορες μεγαλουπόλεις της υφηλίου.

Στο Παλάτσο Καφαρέλι θα εκτεθούν συνολικά 96 αγάλματα μιας συλλογής η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 600 αγάλματα αξίας περίπου 18 δισ. ευρώ.

«Η αίγα που αναπαύεται», από ελληνικό μάρμαρο (Lorenzo de Masi/Fondazione Torlonia)

Συνολικά, η οικογένεια έχει στην κατοχή της 2.000-3.000 γλυπτά διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της Ιταλίας. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και σε κρατικό επίπεδο, δεν διαθέτουν μια τόσο μεγάλη συλλογή αρχαιοτήτων.

«Μιλάμε για μια συλλογή απίστευτης, εκθαμβωτικής ομορφιάς», είπε στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν λίγα 24ωρα ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Ανάγλυφο λιμανιού και πλοίου από ελληνικό μάρμαρο (Lorenzo de Masi/Fondazione Torlonia)

«Είναι αντικείμενα που κανείς ποτέ του δεν έχει θαυμάσει από κοντά, παρά μόνο σε φωτογραφίες. Ακόμη και εγώ είδα για πρώτη φορά αγάλματα που τα είχα θαυμάσει μόνο στα βιβλία αρχαιολογίας», σημείωσε από την πλευρά του ο επιμελητής της έκθεσης και καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Σαλβατόρε Σέτις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!