Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ για ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα
[Protagon]: Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ για ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα

[Protagon]: Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ για ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα

Μια απόφαση που σε μεγάλο βαθμό ανατρέπει τα δεδομένα της πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, αλλά κατ’επέκταση και της ΕΕ, έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο αποφάσισε ότι οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα και αιτούνται ασύλου θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι οι πρόσφυγες που είναι στα νησιά Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λέρος, Ρόδος και Κως σε περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας από την 20η Μαρτίου 2016, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στο καθεστώς αυτό.

Ωστόσο, όσοι πρόσφυγες έρθουν από εδώ και στο εξής, δεν θα είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και θα κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς μέχρι να εκδοθεί η διοικητική απόφαση για το άσυλό τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί επί του θέματος όταν ενημερωθεί επισήμως για την απόφαση.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και ζητούσε να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ 10464/31.5.2016 απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου, με οποία τέθηκε περιορισμός στην κυκλοφορία των αιτούντων διεθνή προστασία προσφύγων στα συγκεκριμένα νησιά.

Στην απόφασή του το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ ακυρώνει την απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου, η οποία πάντως έχει αποχωρήσει από την θέση της με τη λήξη της θητείας της τον περασμένο Φεβρουάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!