Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Από ζωικό λίπος το νέο τραπεζογραμμάτιο των πέντε στερλινών
[Protagon]: Από ζωικό λίπος το νέο τραπεζογραμμάτιο των πέντε στερλινών

[Protagon]: Από ζωικό λίπος το νέο τραπεζογραμμάτιο των πέντε στερλινών

Η πληροφορία προήλθε από την Τράπεζα της Αγγλίας, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι βρετανοί χορτοφάγοι και βίγκανς δεν χάρηκαν ιδιαιτέρως με τη σύσταση των χρημάτων τους…

Δεν σκίζεται, δεν βρέχεται, δεν τσαλακώνεται εύκολα, δεν καταστρέφεται αν μπει, από λάθος, στο πλυντήριο ρούχων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Τράπεζα της Αγγλίας διέθεσε στην αγορά τα πρώτα πλαστικά τραπεζογραμμάτια, σαφώς πιο ανθεκτικά από τα χάρτινα. Η αρχή έγινε σε Βρετανία και Ουαλία με το χαρτονόμισμα των πέντε στερλινών λιρών που εικονίζει τον Γουίνστον Τσόρτσιλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας, η αλλαγή των χαρτονομισμάτων με πλαστικά της ίδιας αξίας προωθήθηκε ταχύτατα καθώς τα χαρτονομίσματα νέου τύπου είναι πιο ανθεκτικά και ασφαλή. Ωστόσο έχουν προκαλέσει μεγάλη σύγχυση και πολλά χιουμοριστικά σχόλια, καθώς κολλάνε συχνά σε μηχανήματα αυτόματων πληρωμών ή συρρικνώνονται στα στεγνωτήρια.

Αυτό που μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει γνωστό, είναι πως τα νέα τραπεζογραμμάτια περιέχουν ζωικό λίπος (στέαρ). Το στέαρ προέρχεται από βοδινά και είναι ό,τι το λαρδί των χοιρινών, δηλαδή λίπος που έχει στερεή μορφή σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ είθισται να χρησιμοποιείται σε κεριά και σαπούνια.

Την αποκάλυψη της σύστασης έκανε η Τράπεζα της Αγγλίας μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αν τα νέα χρήματα περιέχουν πράγματι ζωικό λίπος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!