Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Από τον φόβο της Μαφίας έκρυβε το πρόσωπό της ώσπου εξελέγη βουλευτής…
[Protagon]: Από τον φόβο της Μαφίας έκρυβε το πρόσωπό της ώσπου εξελέγη βουλευτής…

[Protagon]: Από τον φόβο της Μαφίας έκρυβε το πρόσωπό της ώσπου εξελέγη βουλευτής…

Εξελέγη βουλευτής και είδε ο κόσμος το πρόσωπό της!

Αυτή η φράση είναι ίσως παρεξηγήσιμη στην Ελλάδα της κρίσης, όπου η άσκηση της εξουσίας έχει αφαιρέσει τις προσωπίδες από το πολιτικό προσωπικό αποκαλύπτοντας κάθε δυσμορφία, όμως στην Ιταλία σημαίνει «απλώς» ότι η βουλευτής Πιέρα Αϊέλο έδειξε το πρόσωπό της στον λαό μετεκλογικώς, διότι πριν το έκρυβε από φόβο μήπως τη σκοτώσει η Μαφία με τις λουπάρες της (κομμένες καραμπίνες).

Η Μαφία που, όπως λένε με πικρό χιούμορ οι ίδιοι οι Ιταλοί, είναι κρυμμένη σε δημόσια θέα…

Πρόκειται για μοναδική περίπτωση, που παρουσιάζει ο Guardian , και δείχνει τον τρόμο που ενσπείρει ακόμη στις ψυχές των γειτόνων μας το πάντα δραστήριο οργανωμένο έγκλημα της Σικελίας, αν και πλέον έχει υποσκελιστεί από την ομογάλακτη καλαβρέζικη συμμορία Ντράγκετα. Η κυρία Αϊέλο, από τη Σικελία φυσικά, στα 51 της είναι βουλευτίνα των Πέντε Αστεριών, της περιφερείας Μαρσάλα, είχε την ατυχία να είναι μάρτυρας δολοφονίας του συζύγου της από δύο μαφιόζους, το 1991, και εντάχθηκε σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων το 1993 εξαιτίας των απειλών που δεχόταν.

Πλέον χαμογελά στον φακό πανευτυχής: «Είναι σαν να ξαναγεννιέμαι. Αντικρίζω τον κόσμο καταπρόσωπο χωρίς φόβο. Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αισθάνομαι ελεύθερη».

Την προεκλογική εκστρατεία της τη διέτρεξε με συνθήματα κατά της Μαφίας, και κατέλαβε την έδρα αν και αγωνίστηκε «χωρίς πρόσωπο» και με συνοδεία ασφαλείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!