Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Απειλεί και προκαλεί η Αγκυρα: «Να θυμάται καλά ο Αναστασιάδης το 1974»
[Protagon]: Απειλεί και προκαλεί η Αγκυρα: «Να θυμάται καλά ο Αναστασιάδης το 1974»

[Protagon]: Απειλεί και προκαλεί η Αγκυρα: «Να θυμάται καλά ο Αναστασιάδης το 1974»

Ευθεία υπόμνηση της εισβολής στην Κύπρο το 1974 έκανε σημαίνον στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, συνδέοντας το ζήτημα με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του AKP, δήλωσε ότι «είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του» σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι αποτελούν δεύτερη εισβολή στην Κύπρο οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΑΚΡ, ο Τσελίκ ανέφερε ότι «το ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» και το πλοίο «Πορθητής» ασκούν δραστηριότητες και οι ναυτικές μας δυνάμεις τα προστατεύουν με ισχυρό τρόπο.

» Εδώ η ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά δεν είναι δυνατόν να έχουν αποτέλεσμα με τετελεσμένα ενάντια στην Τουρκία και υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία».

Πρόσθεσε σε προκλητικό τόνο ότι «ο Αναστασιάδης, ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά. Παρομοίασε την αποστολή του «Μπαρμπαρός» και του «Πορθητή» από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974» κατά την οποία υποτίθεται ότι προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

«Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση ‘εισβολή’. Κι εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!